Endagslinser

Endagslinser är vid sidan om dygnetruntlinser den absolut bekvämaste linssorten och är det bästa alternativet för dig som har lite känsliga ögon. Andra linser, till exempel veckolinser och månadslinser, tenderar att få proteinbeläggningar som kan skava i ögonen och ögonlocken på personer som har känsliga ögon, något som aldrig hinner drabba endagslinser eftersom du slänger dem varje kväll och sätter i ett nytt par varje morgon.

Vem ska välja endagslinser?

  • Linsbärare med känsliga ögon som lätt blir irriterade.
  • För dig som är bekväm av dig. Om du har tröttnat på att skölja av linserna i linsvätska varje kväll och lägga dem i linskoppar är endagslinser ett utmärkt val.
  • För dig som reser mycket. Om du ofta är ute och reser där saniteten inte är den bästa riskerar du inte att linserna drabbas av bakterie- eller virusangrepp eftersom du slänger dem istället för att rengöra dem.
  • För dig som bara använder linser ibland. Om du oftast använder glasögon med vill använda linser när du går ut på stan på helgen eller när du ska på fest är endagslinser ett perfekt val, för om du använder månadslinser kanske du bara hinner använda dem någon enstaka gång innan de blir dåliga.

Skötselråd

Skötselråden för endagslinser är mycket enkla eftersom du slänger dina linser varje kväll. Det enda du behöver tänka på är att vara ren om händerna när du tar ut och sätter i dina linser.

Endagslinser – pris

Ju större förpackningar du köper desto billigare blir det liksom för alla andra linssorter. Endagslinser för ett kvartal kostar från 800 kr och uppåt för båda ögonen.