Dygnet runt linser

Dygnet runt linser är otroligt bekväma att använda eftersom du inte behöver ta ut dem varje kväll och kräver således inte mycket skötsel. Den enda linsen som kan mäta sig med dygnet runt linser när det gäller bekvämlighet är endagslinsen, fast även om du använder endagslinser måste du sätta i ett nytt par i ögonen varje morgon.

Är dygnet runt linser verkligen bra för ögonen?

Det här är en fråga som många linsanvändare ställer sig och på den frågan kan vi bara svara: ja, det är de. Dygnet runt linser är inte alls skadliga för ögonen eftersom de är tillverkade av Silicon Hydrogel som släpper igenom 5 – 6 gånger mer syre än vad en vanlig lins gör. Det här gör att du inte behöver vila ögonen från kontaktlinser på natten eftersom de ändå får tillräckligt med syre. Du bör emellertid ta ut linserna ur ögonen en gång i veckan och sedan sätta i dem nästa morgon igen.

Vem bör välja dygnet runt linser?

  • Du som är bekväm av dig. Om du tycker att det är struligt och jobbigt att ta ut linserna varje kväll, rengöra dem och sätta i dem igen på morgonen är dygnet runt linser det enda vettiga alternativet. Dessutom är det skönt att kunna ligga i sängen med surfplattan eller en bok innan man somnar och sedan slippa gå upp och ta ut linserna.
  • När du reser. När du luffar runt i länder där det är lite si sådär med saniteten kan det vara bra att använda dygnet runt linser så att de inte riskerar att drabbas av bakterieangrepp och amöba.
  • Om du har känsliga ögon. Du kan även använda dygnet runt linser som vanliga veckolinser eller månadslinser om du har känsliga ögon eftersom dessa linser är extra skonsamma mot ögonen.

Prisbild

Dygnet runt linser finns som tvåveckorslinser och månadslinser och naturligtvis är det något billigare att använda månadslinser. Du kan komma undan med så lite som drygt 500 kr per halvår för båda ögonen om du köper dygnet runt linser som du kan använda i en månad. Om du vill skaffa ett par extra bekväma och skonsamma linser kostar det någon hundralapp extra per halvår.