Lensia

Lensia är en av nätets största linsbutiker och är certifierad av Trygg e-handel som är en slags kvalitetsstämpel för handel på nätet. Vi ska därför titta närmare på vad Lensia erbjuder och hur bra de egentligen är.

Gå till Lensia: www.lensia.se

Priser

Lensia har ytterst konkurrenskraftiga priser. Deras linser är betydligt billigare än hos optikern och har nätets kanske lägsta priser. Du kan köpa månadslinser till båda ögonen för under 400 kronor per halvår och endagslinser för 300 kronor i månaden. Om du köper fler eller större förpackningar blir det ännu billigare oavsett vilken linssort du köper. Lensia får högsta betyg för sina priser.

Sortiment

Lensia har ett mycket stort utbud av linser. Den linssort du använder idag finns med all sannorlikhet hos Lensia. Här finns endagslinser, månadslinser, veckolinser, färgade linser, toriska linser, progressiva linser och linsvätska. Lensia har alla de kända linsmärkena, liksom Lensias egna prisvärda märke. Lensias sortiment lämnar inget att önska.

Användarvänliget

Det är mycket enkelt att navigera på Lensias sajt. Om du till exempel vill beställa månadsliner klickar du på kategorin månadslinser och får då upp en lista med massor av linser. Du kan avgränsa din sökning genom att klicka på linsmärke. När du har hittat dina linser är det bara att fylla i dina linsvärden, välja antal linsförpackningar, lägga dem i varukorgen, betala i kassan och sedan skicka iväg din beställning.

Betalning, fraktavgift och leveranstid

Betalning. Hos Lensia kan du betala med VISA, Mastercard eller på faktura. Det är oftast så folk betalar när de handlar på nätet, men vi saknar ändå betalningsalternativ som direktbetalning och betalning med e-plånbok.

Fraktavgift. Fraktavgiften är på 39 kronor, vilket är rimligt. Om du väljer att abonnera på dina linser betalar du ingen frakt alls. När du abonnerar via alternativet RE:LOAD väljer du själv hur ofta du ska få dina linser hemskickade. Tummen upp för detta!

Leveranstid. Lensia har mycket snabba leveranser och normalt får du dina linser redan dagen efter din beställning.

Slutsats

Lensia är en av nätets absolut bästa linsbutiker. Lensia har låga priser, blixtsnabba leveranser, ett stort sortiment och en mycket lättnavigerad sajt. Fraktavgiften är godkänd och det är bra att man kan få fraktfria leveranser om man tecknar ett linsabonnemang. Det enda som vi saknar är fler betalningsalternativ, men det är bara en struntsak i sammanhanget.