Veckolinser

Veckolinser använder du i en eller två veckor (beroende på sort) innan du slänger dem och sätter i ett nytt par. Det finns flera fördelar med att använda veckolinser och dessa fördelar ska linser-på-nätet.se visa dig nu.

Vem bör välja veckolinser?

  • Veckolinser är ett utmärkt alternativ för sig som brukar använda månadslinser men som tycker att de brukar kännas obekväma och börja skava i slutet av månaden. Veckolinserna hinner sällan drabbas av några märkbara proteinbeläggningar och skavanker under den korta tid du använder dem.
  • Veckolinser är ett vettigt alternativ för dig som använder endagslinser idag men som egentligen inte är i behov av ett nytt linspar varje dag. Du sparar nämligen en hel del pengar på att använda veckolinser istället för endagslinser.

Olika sorters veckolinser

  • Enkelslipade veckolinser – linser med en slipning som bara korrigerar ett synfel, till exempel närsynthet.
  • Dygnet runt linser – veckolinser som är tillverkade av hydrogel som gör att du kan använda dem dygnet runt i upp till en vecka.
  • Toriska veckolinser – korrigerar astigmatism.
  • Progressiva vecklinser – korrigerar både närsynthet och ålderssynthet. De gör alltså att du ser bra på långt och nära håll om du både är närsynt och ålderssynt.

Skötselråd

Om du inte använder dygnet runt linser ska du ta ut dina linser varje kväll, gnugga dem i linsvätska och förvara dem i linsvätska under natten. Linserna bör alltid ligga minst 4 timmar i linsvätskan. Se till att dina händer är helt rena innan du tar ut och sätter i dina linser.